fbpx

8 beneficii pentru piele și păr ale “plantei minune” Aloe Vera

Aloe vera , denumită de egipteni „planta nemuririi”,  este cunoscută și astăzi pentru proprietățile ei. De-a lungul istoriei, aceasta  a fost folosită pentru a trata nenumărate afecțiuni, de la arsuri, dermatite, ulcer și astm până la diabet, acnee și chiar lepră.

Aloe Vera este compusă în proporție de 95% din apă, dar celelalte 5 procente conțin un nivel foarte mare de enzime benefice. Planta are peste 200 de compuși bioactivi: minerale, enzime, vitamine, aminoacizi, care stimulează absorbția de nutrienți în corp.

Ea mai conține și un nivel ridicat de calciu, fier, zinc, magneziu, cupru și potasiu.

Accesând www.biofarmterra.ro vei găsi produse care au în compoziție această “plantă minune”, de la produse pentru păr la produse pentru îngrijirea tenului. Cu siguranță vei găsi ceva care să ți se potrivească!

Printre beneficiile utilizării produselor pe bază de aloe vera, se numără:

Proprietăți anti-îmbătrânire

Poți combate  apariția ridurilor și liniilor fine pe fată folosind produse care au la bază aloe vera. Aceasta conține numeroși antioxidanți care refac fermitatea pielii și o mențin hidratată și astfel  tenul redevine neted, luminos, iar ridurile sunt estompate.

Proprietăți anti-acneice

Aloe vera  calmează iritatiile și  ajută la o vindecare mai rapida a coșurilor sau a diverselor leziuni ale pielii: arsuri, tăieturi, etc. Prin aplicarea produselor care au la bază aloe vera, pielea se regenerează  și se stimulează formarea de celule noi ale pielii. In acest mod, pielea se vindecă repede si natural.

Protecție  naturală

Utilizând produse care conțin aloe vera,  se formează un strat care acționează ca un scut de protecție împotriva factorilor de mediu, respectiv vânt, soare sau poluare. Aloe vera nu doar previne, ci și trateaza arsurile solare

Proprietăți antialergice

Aloe vera este folosit și în tratarea reacțiilor alergice.  Are un continut important de zaharuri, printre  care se numără și  alprogenul (o glicoproteina cu proprietati antialergice). Pe lângă tratarea problemlor pielii în cazul afecțiunilor precum eczeme, psoriazis și prurit, se pot trata ciupiturile de insecte și alte reacții alergice, prin utilizarea produselor cu aloe vera .

Proprietăți hidratante

Aloe vera este una dintre cele mai hidratante substanțe pe care le poți folosi pentru corpul  tău, redând totodată  elasticitatea pielii și încetinind  procesul de îmbătrânire.

Hidratează părul uscat

Produsele de îngrijire a părului care conțin aloe vera hidratează părul în profunzime, lăsându-l mătăsos,  strălucitor și plin de vitalitate.

Tratament anti-mătreață

Aloe vera conține enzime cu rol antibacterian care ajută la îndepărtarea mătreții, lăsând totodată părul hidratat și menținând PH-ul scalpului echilibrat.

Curăță în profunzime părul cu tendință de îngrășare

Aloe vera curăță eficient foliculul de păr, eliminând sebumul în exces și reziduurile. Conținutul de aloe vera din produsele destinate îngrijirii părului  ajută la  păstrează integrității și stării naturale a părului.

 

Accesează site-ul nostru www.biofarmterra.ro , alege produsele cosmetice pe bază de aloe vera și bucură-te de beneficiile care le oferă . Îți garantăm că nu o să fii dezamăgită!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Suna chiar acum