fbpx

5 motive să alegi cosmeticele naturale

Pielea  este cel mai mare organ, reprezentând 16 % din masa corporală. Pe lângă factorii externi care o pot afecta  (ploaia, soarele, vântul, temperaturile extreme și poluarea),  pielea suferă și din cauza altor agenți, asupra cărora avem control: igiena, tipul de hrană pe care îl consumăm si produsele de îngrijire  pe care le aplicăm.

Femeile, în special, folosesc o mare cantitate de produse cosmetice in fiecare zi: creme de față, geluri de duș,loțiuni de corp, șampoane, măști de păr etc.

Statisticile arată că femeile folosesc, în medie, 12 produse de îngrijire personală și cosmetice pe zi, care conțin aproximativ 168 de chimicale diferite, potrivit Environmental Working Group (EWG), o organizație non-guvernamentală din SUA. Conservanții, parfumurile și celelalte substanțe toxice conținute de cosmeticele sintetice pot declansa diverse boli.

Este demonstrat din punct de vedere medical  faptul că aproximativ 60% dintre substantele pe care le aplicam pe piele sau pe scalp sunt absorbite in fluxul sanguin și vor fi purtate prin tot corpul.

Așa cum o dietă sănătoasă are multiple beneficii asupra sănătății, la fel și cosmeticele naturale pot avea un efect spectaculos asupra pielii.

Iată 5 motive pentru care să alegi cosmeticele naturale în detrimentul cosmeticelor sintetice:

  1. Nu conțin ingrediente chimice sau sintetice toxice pentru om sau mediu!
  2. Beneficii nenumărate pentru piele!
  3. Datorită ingredientelor naturale utilizate este redus considerabil riscul de alergii, iritații, alte reacții!
  4. Contin uleiuri biologice de calitate superioară și materii prime vegetale!
  5. Sunt cruelty-free nefiind testate pe animale!

Bio Farm Terra îți oferă o gamă largă de cosmetice naturale ale brandurilor:

  • Fridda Dorsch – prima marcă europeană ale cărei produse au fost certificate de EWG ®, o organizație americană nonprofit, care monitorizează respectarea celor mai stricte standarde pentru sănătatea umană și mediu.
  • OliveSpa, Naturelia- produse grecești care au la bază, pe lângă nenumărate ingrediente organice, uleiul de măsline 100 % pur

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Suna chiar acum