fbpx

5 ingrediente toxice ale produselor cosmetice pe care trebuie să le eviți

Trăim într-o eră în care folosirea produselor cosmetice a devenit indispensabilă. Folosim în fiecare zi nenumărate produse cosmetice pe care le aplicăm pe față, corp sau pe păr, fără să știm că ne putem pune sănătatea în pericol. Renunțarea la produsele cosmetice nu este tocmai o opțiune și de aceea trebuie să fim foarte atente când alegem produsele care le folosim și mai ales să citim cu atenție ingredientele pe care acestea le conțin.

Deorece ne pasă de calitatea produselor pe care le folosești zilnic, ți-am pregătit o listă  cu 5 ingrediente toxice  ale produselor cosmetice pe care trebuie să le eviți:

Parabeni

Parabenii sunt unii dintre cei mai periculoși conservanți și sunt folosiți de către majoritatea producătorilor de cosmetice deoarece  opresc în mod eficient dezvoltarea bacteriilor. Aceștia sunt folosiți mai ales în cremele hidratante, produsele pentru păr, pentru a preveni apariția bacteriilor și a mucegaiului.

A fost dovedit faptul că parabenii  pot influența procesele hormonale din organism, ducând chiar și la dezvoltarea tumorilor canceroase maligne.

Coloranți sintetici

Chiar dacă suntem atrase de culorile produselor cosmeticelor,este important să reții că acestea sunt datorate coloranților sintetici.  Cei mai mulți dintre coloranții sintetici sunt cancerigeni și utilizarea lor  trebuie să se supună celor mai stricte reguli.

Parfum

Parfumurile sunt foarte des întâlnite în produsele cosmetice. Foarte multe parfumuri contin ftalatii (phthalates) ce pot provoca iritatii ale pielii, migrene sau ameteli si pot  afecta  sistemul nervos De aceea este de preferat să încerci să  eviți produsele care conţin parfum, mai ales dacă ai pielea sensibilă.

Uleiurile minerale

Uleiurile minerale sunt produse sintetice ale petrolului procesat chimic care blochează porii şi inhibă funcţiile naturale ale pielii.Printre efectele nocive ale uleiurilor minerale se numără: îmbătrânesc pielea, sunt cancerigene şi pot să producă tulburări hormonale.

Sodium Lauryl Sulfate (SLS)

Acesta se regăsește  în majoritatea şampoanelor, spumantelor de baie şi a săpunurilor.Pătrunde foarte uşor în piele şi în combinație cu efectele nocive ale celorlalte substanțe chimice pot să genereze substanţe cancerigene.

 

Alege ce e mai bun pentru pielea și sănătatea ta. Accesează site-ul www.biofarmterra.ro si achiziționează  produse din gama noastra de dermatocosmetice si cosmetice organice, cu efecte benefice pe termen lung,  fără ingrediente toxice care să îți pună în pericol sănătatea.

Găsesti tot ce ai nevoie pentru îngrijirea  completă a tenului, a corpului și a părului.  Încearcă-le și o observi diferența de la prima  utilizare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Suna chiar acum